Aivars Lapšāns

Aivars Lapšāns

Ferrum

Aivars Lapšāns
Tālajos nu jau pagājušā gadsimta diskotēku laikos bija dažas “obligāti’” spēlējamas dziesmas, bez kurām neiztikt. Ja neuzliksi, publika pavisam noteikti pieprasīs un deju vakaru bez šiem hītiem noslēgt nu nekādi nevarēs. Vēna no šim dziesmām ir leģendārā “Dzērvenīte”, kuru izpildīja Cēsu puses puiši “Ferrum” un kuru sacerējis Aivars Lapšāns.
nteresanti, ka “Ferrum”, kas dibināta 1985. gadā, ir uzskatāma par vienu no Latvijas metāla mūzikas celmlaužiem. Īstenībā “Dzērvenīte” oriģinālajā versijā satur pietiekami daudz smagajai mūzikai raksturīgu nianšu.
Vēl dažas viņa hīti, kas katram zināmi un pazīstami -
- “Rudzupuķes” ko Zeļli” savā repertuārā iekļāvuši un kas ar viņu daiļradi neatraujami saistīta
- “Vēl Tu nāc” ko “Vēja runa”, “Zeļli” “Apvedcelš” “Edelveiss” “Priekšnojauta” un vēl vismaz dažas latvju grupas no sava repertuāra neizņem ne uz brīdi.
-”Mēs par draudzību” - kuru Aldis Drēģeris atraktīvi un temperamentīgi izpildīja visu sev lemto laiku
-”Rozīt, kā tevi grozīt”
-”Manai meitenei”

#DiscoNakts sāk jaunu ciklu “To gadu neaizmirstamās melodijas” kuru ietvaros uzaicināsim to laiku disko hītu autorus. Kā pirmais Jums -Aivars Lapšāns - grupas “Ferrum” līderis, augstāk minēto un vēl daudz citu melodiju un dziesmu vārdu autors uzstāsies ar savu programmu. Būs arī stāsti par tiem laikiem, par mikrofona aptauju, par cenzūru, par to, kurai meitenei tad īsti šī dziesma veltīta. Varbūt arī kāda Kurzemniece teiks- ka tikai un vienīgi viņai?