Gunārs Laicāns – Diskotēku vectētiņš

Vasara neapšaubāmi ir laiks jauniem akcentiem un iespaidiem. #DiscoNakts komanda ne tikai kopā strādā, arī jaunas idejas tiek slīpētas un iespaidi apgūti pulkā. Šoreiz braucam ciemos pie Gunāra Laicāna Dundagā. Gunārs Laicāns mūs iepazīstinās ar Lībiešu kultūru un vēsturi, parādīs kā kūpina butes, kādi dižrauši tajā pusē, izrādīs Slīteres bāku un dabas takas. Noslēgumā. Protams Gunāra lokojums senlietu krātuve un paša kolorītais stāsts par to. Protams, DiscoNakts komandu visvairāk pārsteidz diskotēku un mūzikas ierakstu lietas. Katrai lietai savs, īpašs vēstures nospiedums. Stāsts par Diskotēku vectētiņu noteikti būs arī citās filmās, vien stāstu sākam ar lirisku ievadu par #DiscoNakts komandu Lieldienu salā. Protams, ar mūziku,- kā gan citādi. Noskatoties uzzināsi, kura grupa Latvijā vislabāk… gatavo. Tāds DJ humors mazliet. Skaista ir mūsu Latvija!

Satiekas divi disko muzeju veidotāji.

Pirmo reizi mūžā klātienē tiekas  Gunārs Laicāns un Intars Miķelsons!

Abi saistīti ar diskotēkām abiem tagad muzeji par tām, lūk kā!

DiscoNakts ciemos pie Gunāra Laicāna. Kolkas Lībiešu saieta nams.

Dundagas bijušais pagastvecis Gunārs Laicāns #DiscoNakts komandu iepazīstina ar novadu. Lūk- Kolkas Lībiešu Saieta nams. Par Līvu tautas bagāto vēsturi, daudzajām tradīcijām un interesanto kultūru mums vēsta Iveta Bekmane. Jaunas atziņas! Paldies !

Ja kas – uzzini kā īsti ir pareizi “Līvi”, “Lībieši”, vai pat “Lībji”.

DiscoNakts ciemos pie Gunāra Laicāna. Dižrauši un Kolkas skatu tornis.

Vasara, o… vasara! #DiscoNakts komanda kopā ar Gunāru Laicānu ciemos pie Dženetas Marinskas bauda Dižraušus un apskata Kolkas skatu torni. Gan jo garšīgi, gan visai iespaidīgi! Protams, kā gan citādi, esam tak Latvijas spicākajā vietā – tur kur div’ jūŗas ar zemi un debesīm tiekas…

DiscoNakts Lieldienu salā.

Lūk tāda Lieldienu sala, skaties!

DiscoNakts pie Lūrmaņu atseguma.

DiscoNakts komanda kopā atklāj sev Lūrmaņu smilšakmens atsegumu gleznainajā Rojas upes krastā. Latvija vasarā, DiscoNakts komandas skatā un, protams, mazliet īstajā ritmā. Jūs jau gan ziniet, par ko tas stāsts…

DiscoNakts Šlīteres bākā, Slīteres nacionākā parka dabas rezevātā.

#DiscoNakts brauc ciemos! Mūs viesmīlīgi sagaida un visus izrāda pats Gunārs Laicāns – diskotēku vectētiņš! Kopā skatām Šlīteres bāku, kura nu galīgi nav pie jūras, taču atrodas gan Šlīterē, bet jau Slīteres nacionālā parka dabas rezervāta teritorijā. Kās tas viss iet kopā, un kā mums īsti gāja, ja pērkons apkārt vien un riņķī, skaties pats.