DJ Ingus Viklis

🪩 Par vakara tematiku:

Attīstoties iespējām sintezēt dažādas dabā nesastopamas skaņas 70-to gadu vidū sāk rasties iedīgļi jaunam, vēl nebijušam žanram – elekronikai.

Sākotnēji sintezatorus un elektroērģeles izmanto kā vienu no instrumentiem un pamazām rodas mākslinieki, kuri izmanto tikai elektroniskus instrumentus – “Kraftwerk”, “Tangerine Dream” Vācijā, nedaudz vēlāk Garijs Ņūmens un Tubeway Army, Human League un sākoties jaunai dekādei jau vesela virkne grupu, kuru pamatskanējums jau ir elektronisks.

80-tajos tiek ielikti kārtīgi pamati, tiek pamatīgi eksperimentēts un diezgan bieži nav iespējams klasificēt kādus mākslieniekus kā sintīpopu, jauno vilni vai elektronisko roku – tas ir visu šo jauno vēsmu sajaukums. Vieni izvēlējās roķīgāku skanējumu (“The Police”, “Duran Duran”, “Japan” u.c.), citi 50/50 (“A Flock of Seagulls”, “Ultravox” u.c.) un vēl viens atzars vairāk elektroniski (“Depeche Mode”, “OMD”, “Talk Talk”, “A-Ha” u.c.).

“Talk Talk” ar katru albūmu iet arvien tālāk no sākotnējā pop skanējuma džeza/roka virzienā. “OMD” un “A-Ha” turpina iesākto pop lauciņa aršanu, savukārt, “Depeche Mode” atrod savu specifisko rokrakstu, kļūt par žanra slavenāko vienību. Visas pieminētās un daudzas nepieminētas dzirdēsiet 8.oktobra vakarā “Mohito bārā”, Tukumā.

Disco Mojito Depeche Mode vakara intervijas – Sergejs.

Ar humora dzirksti, protams,nu bez tā! Sergejs zina, ko saka. Pats labi zina DJ “drēbi” Depeche Mode – jā, tas ir patiesi visai nopietni…

Disco Mojito Depeche Mode vakara intervijas – Vineta.

Mūzika uzrunā, ritms saista prātu, sirds siltām atmiņām pildīta un emocijas tik silda, silda.. Vineta gan zina to Depeche Mode sajūtu, protams..