Vīrietis labākos gados – Kvartets “Pūt un palaid”.

Kā jau tas notiek, jubilejas nekur neizpaliek. Intaram Miķelsonam – zelta 45. Nu, ko .. #DiscoNakts komanda brauc ciemos ar dāvanām, pie reizes mazuliet atpūsties arīdzan. Tak.. nekā, netīšām, uz fikso daži kadri kā improvizācija top… un re.. tiek tautās laisti. Viss notiek! #DiscoNakts komanda pievienojas kvartetam “Pūt un palaid”, augstas laimes Jubilāram vēlot!

Kvartets “Pūt un palaid”

Balss un basģitāra – Juris Rozenbergs
Solo ģitāra un balss – Jānis Siliņš
Taustiņi – Artis Rācenājs (Papiņš)
Bungas – Rolands Boss

Zilie lini 1970. Margarita Vilcāne Ojārs Grīnbergs. DJ Saimons 2023.

Kurš gan nezina šo Raimonda Paula 1970. gadā ieskaņoto meldiju. Lūk, cauri gadiem, laikiem politiskajām sistēmām un pat sagruvušai impērijai – lini atkal un atkal zied Tavās acīs un, protams, sirdī. Jā vinils vieno. DJ Saimons pie pults. Ir Tā kunga 2023. gads. Viss notiek!

Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa dziesma “Zilie lini” Ojāra Grīnberga un Margaritas Vilcānes izpildījumā ieguva otro vietu jau 1969. gada “Mikrofona” aptaujā. Togad tā noteikti bija Ojāra Grīnberga aptauja. Viņš uzvarēja ar melodiju “Dziesma nenosalst”. Arī trešajā vietā ierindojās Ojāra dziedātā dziesma “Sens ir tas stāsts”, kuru viņš joprojām uzskata par hītu numur viens. Ceturtajā vietā bija “Nepārmet man” – arī Ojāra dziedājums.

Ojārs Grīnbergs pats dziesmu “Zilie lini” vairāk saista ar Rostokas festivālu, jo ar “Zilajiem liniem” viņš kļuva par šī festivāla laureātu. Publika ierindoja dziesmu otrajā vietā, un žūrija tai deva trešo. Savukārt Margarita Vilcāne “Zilos linus” atceras ar lielu patiku, uzskatot, ka toreiz tā bija lustīgākā dziesma, kas jebkad uzrakstīta duetam.

Pašu pirmo reizi “Zilie lini” izskanēja Filharmonijas zālē. Pēc tam Ojārs ar Margaritu apbraukāja plašas teritorijas, tai skaitā Krieviju, kur šo dziesmu dziedājuši daudzviet. Vēlāk to iedziedāja Larisa Mondrusa, un pēc kāda laika “Zilos linus” pat vairāk sāka piedēvēt viņai, nevis Ojāram un Margaritai. Galvenais, lai tā vēl joprojām skan – ja dziesma dzīvo, tad tā ir to vērta.