Diskobols

Diskobols

Slavenā LLA LMF jeb “Mehu diskotēka”,- savulaik noteica toni Jelgavā Zemgalē, Latvijā un zināma ikvienam, kurš tajos laikos LLA studējis. Jā, paši diskoēras pirmsākumi, tad Diskotēkas bija kā izglītojoši pasākumi, ar muzikālu piešprici pašās beigas. Tātad-lekcija un ilustratīva muzikāla informācija, pie kuras, protams, var dejot. Un kā vēl dejot !

DiscoNakts2019 viesi- Diskotēka “Diskobols” Jelgava. LLU, toreiz LLA LMF diskotēka. Piedalīsies ar savu programmu, atmiņu un diskotēku stāstiem. Aivars Rokjānis, Jānis Anspoks, Aigars Feldmanis, Gvido Jaņēvičs, Kārlis Miķelsons, Ilmārs Šlāpins, Einars Zalcmanis, Ints Indriksons un vēl daudzi šeit nenosaukti bija tie, kuri nāca ar iniciatīvu, degsmi un pārliecību. Un slavenā firmas zīme “db” tapa un ir dzīva vēl joprojām. Daudzi no viņiem būs arī pasākuma dalībnieku statusā. Bet par to- nākošajās publikācijās. Mums biežāk jāsanāk kopā !

Publikācija par diskotēku “Diskobols” studentu laikrakstā “Plēsums”
Diskotēkas koncepcijā griežoties. Aivars R. (Aivars Rokjānis, LMF–1980).
Ir reizes, kad cilvēks sāk atcerēties, skaitīt, pārdomāt paveikto, pārlikt prātā vēl nepadarīto. Ir! Un mums arī bija, tikai tā diena nebija skaļa, netika uzbāzīgi reklamēta. Esam diskotēka: Jānis, Kārlis, Vitālijs, Andris, Igors, Aivars, Modris, Aigars, Ojārs. Bija pašā, pašā sākumā arī Gvido, Saša un vēl viens Aivars . Vai populāra? Uz šo jautājumu lai atbild apmeklētāji. ... Tomēr mums vistuvākā ir „Diskobola” rašanās diena. (Tā ir 20.04.1977.) 20. aprīlī pēc tradīcijas sēžam un atceramies paveikto, domājam par nākotnē paveicamo, jo tik gluds tas diskošanās prieks vis nav. Kā teikt, katram savas problēmas galvā. ... Mēs eksistējam, tikai laiks cits un prasības citas. Diskotēku bums arī cauri. Visi pieraduši un vairs neviens nebrīnās „Kas tās tādas diskotēkas?” Šī gada „dienā vistuvākā” mēs raizējāmies kā ne reizi. Viss tika skaitīts un mērīts ar priekšā stāvošās republikas diskotēku skates fināla mērauklu. Bijām izraudzīti vienīgie no Jelgavas pilsētas un rajona. Atbildība mūsu fakultātes dekāna un pašu skatījumā liela. Nebija ne festivālu, ne konkursu pieredzes. Muzicējot piecus gadus, neesam sacentušies ne reizi. Programma „Mēs jelgavnieki, par Jelgavu un jelgavniekiem”. Cik iespējams rādām un stāstām par savu pilsētu, neaizmirstot deju ritmus. IekĜāvām arī moderno deju paraugdemonstrējumus. Šādā informācijas, diapozitīvu un deju demonstrēšanas kaleidoskopā paiet atvēlētās divas stundas. Nākamajās piecās dienās tiks skatītas pavisam 19 diskotēku grupas. ... Esam deviņu labāko republikas diskotēku skaitā (piešķīra 2 pirmās, 4 – otrās un 3 – trešās vietas). Par izcīnīto trešo vietu mūsu mazais kolektīvs tika apbalvots ar diplomu un speciālbalvu. ... ) Šo lappusi mēs varam aizšķirt, jo klāt jau rudens un jauna sezona. Pēc vasaras brīvlaika savu darbu sāka visas Latvijas diskotēkas. ... Jāver 6. lappuse mūsu īsajā biogrāfijā.

“Diskobols” kinožurnālā “Padomju Latvija” 1981 -1.

Pastendes k/n diskotēka